NBA

Ex-UNLV-ster Gilliam (47) overleden

By  | 

Hij was de grote ster van de UNLV-ploeg die in 1987 een gooi deed naar de nationale titel, met als dank een nummer 2-plek in de draft. Maar eenmaal in de NBA was het Armen Gilliam niet gegeven de smaak van een goede ploeg te proeven.

Dinsdag overleed hij, tijdens het spelen van een potje basketball, op 47-jarige leeftijd. De officiele doodsoorzaak staat nog niet vast.

Het waren de Phoenix Suns die Gilliam als 2nd pick overall draften in1987. Gilliam, bijgenaamd The Hammer, kwam voorts uit voor de Charlotte Hornets, Philadelphia 76ers, New Jersey Nets, Milwaukee Bucks en Utah Jazz. Hij ging in 2000 met pensioen.

,,Van alle spelers die ik onder mij heb gehad”, aldus UNLV-coach Jerry Tarkanian, ,,was Larry Johnson de beste, gevolgd door Armen. Een geweldig mens. Iedereen hield van hem, en hij hield van iedereen.”

UNLV retired Gilliam’s #35-shirt in november 2007. Gilliam’s UNLV-team had in 1987 een 37-2 record overall en was 18-0 in de Big West.

 

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Sportjournalistieke sporen verdiend bij de Zwolse Courant (twee jaar), het Noordhollands Dagblad (zes maanden), Voetbal International (twaalf jaar) en VI.nl (vier jaar). Nu klaar voor het grote werk: SportAmerika. Chicago b(i)ased. Go Bears. Go Hawks. Go Bulls.