NFL

Eagles winnen de Asomugha-sweepstakes

By  | 

Zo snel kan het gaan: een handvol clubs werd de afgelopen dagen in verband gebracht om Oakland Raiders cornerback Nnamdi Asomugha in te lijven. Maar bij het sluiten van de markt waren daar plotseling de Philadelphia Eagles die hem op het laatste moment voor alle neuzen wegkaapten.

De Asomugha-sweetstakes waren de voorbije dagen razend interessant om te volgen. De New York Jets, waar hij met Darelle Revis (,,Asomugha is de beste cornerback in de league”) een absoluut dodelijk koppel had kunnen worden, leken lange tijd de voornaamste gegadigde om hem in te lijven.

Maar vrijdag in de namiddag (locale tijd), trokken de Jets zich plotseling terug. De Tampa Bay Buccaneers, Houston Texans en San Francisco 49ers zaten op dat moment nog altijd op het vinkentouw, maar de belangrijkste kandidaat leken nu de Dallas Cowboys. Totdat de Philadelphia Eagles zich plotseling op het slagveld meldden.

In Philly zal Asomugha Asomugha, die een vijfjarig contract tekende ter waarde van $60 miljoen, de Eagles-secondary gaan vormen met de ervaren cornerback Asante Samuel en de deze week anngetrokken Dominique Rodgers-Cromartie.

In New York likt men de wonden. Daar had men alles op alles gezet op Asomugha, en gehoopt op witte rook. Zo lieten ze Brad Smith naar de Buffalo Bills vertrekken, omdat ze het geld wilden gebruiken voor de Raider. De Jets zullen nu wellicht Antonio Cromartie laten bijtekenen.

Foto: raidersgab.com

 

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Sportjournalistieke sporen verdiend bij de Zwolse Courant (twee jaar), het Noordhollands Dagblad (zes maanden), Voetbal International (twaalf jaar) en VI.nl (vier jaar). Nu klaar voor het grote werk: SportAmerika. Chicago b(i)ased. Go Bears. Go Hawks. Go Bulls.

2 Comments

 1. EaglegirlStorm

  30 juli 2011 at 01:14

  Wooohoo welcome to Philly!!! I’m stunned!

  • Darch

   30 juli 2011 at 01:17

   Congrats! Huge deal. Does not only make Eagles stronger, but it’s also a huge blow for the Cowboys 😉