NFL

Eagles trekken ex-Dolphin Brown aan

By  | 

Na al enkele defensieve versterkingen van naam te hebben gehaald hebben de Eagles nu ook een tweede aanvallende ster aan zich gebonden. Vince Young tekende al als backup van Michael Vick, maar nu komt ook running back Ronnie Brown de ploeg van Andy Reid versterken. De voormalige Miami Dolphin zal LeSean McCoy gaan vergezellen in het backfield van de Eagles.

De 29-jarige Brown werd in de draft van 2005 door de Dophins als tweede geselecteerd. Zijn beste seizoen beleefde hij in 2008, toen hij samen met Ricky Williams, ook al een free agent, één van de belangrijkste pionnen was in Miami’s revolutionaire Wildcat formatie.

In dat seizoen scoorde Brown tien touchdowns als running back maar noteerde hij ook 33 receptions én gooide hij zelfs een touchdown. Miami won dat seizoen de AFC East.

Philadelphia voegt met Brown daarmee zijn vijfde Pro Bowler toe aan de selectie. Cornerbacks Nnamdi Asomugha en Dominique Rodgers-Cromartie, Defensive end Jason Babin en quarterback Vince Young werden allen ook al eens uitgenodigd voor de All Star wedstrijd in Hawaii.

Daarnaast werd ook defensive tackle Cullen Jenkins, vorig jaar goed voor zeven sacks namens de Packers, verleid met een aanbod uit Pennsylvania.

Afgelopen seizoen sneuvelde de Eagles aan de hand van een heropgeleefde Michael Vick in de wildcard ronde van de playoffs tegen latere Super Bowl winnaar Green Bay. Eigenaar Jeffrey Lurie lijkt dit seizoen alles op alles te zetten om zijn team over de drempel te krijgen en het eerste kampioenschap sinds 1961 binnen te halen.

Foto: blogs.sun-sentinel.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Admin van Sport Amerika.