MLB

Cubs zien opnieuw pitcher geblesseerd afvallen

By  | 

Divisiegenoot en aartsrivaal St. Louis mag dan in de blessuretechnische hoek zitten waar de klappen vallen, ook de Chicago Cubs hebben allerminst fortuin waar het gaat om het heelhouden van hun pitching staff. Eind vorige week werd Ryan Dempster ziek, nadat de club eerder dit seizoen al vier starters voor langere tijd op de Disabled List hadden moeten plaatsen.

Dempster werd woensdagavond plotseling ziek. Hij kreeg last van buikgriep, terwijl zijn rug, wellicht als complicatie, op slot schoot. Het was serieus genoeg om hem ’s nachts in het ziekenhuis een hele serie tests te laten ondergaan.

,,Ik denk dat het meer ter observatie was dan wat anders”, zo probeerde Dempster een en ander te bagatelliseren. ,,Ze wilden gewoon zeker weten dat er niet iets echt geks met me aan de hand was.”

De Cubs plaatsten Dempster vooralsnog niet op de DL, maar de wedstrijd van maandag tegen de Washington Nationals, die hij aanvankelijk zou pitchen, moet hij al vast aan zich voorbij laten gaan. Eerder dit seizoen verbleven/verblijven Randy Wells, Andrew Cashner, Matt Garza en Carlos Zambrano al voor langere tijd op de DL.

Gebrek aan aansprekende werpers bleek zondagmiddag, tijdens de laatste Crosstown Classic met de Chicago White Sox van dit seizoen, in ieder geval geen probleem. Met Rodrigo Lopez op de heuvel, die zijn eerste zege pakte sinds hij in september een 7 inning-shutout gooide voor de D-backs, werd dankzij een 3-1 zege een sweep in de derby voorkomen.

De verguisde Juan Pierre, die in de twee voorgaande ontmoetingen tekende voor game winning hits, werd kaltgestellt (0-4) door Lopez, die slechts drie strikeouts gooide, maar net genoeg bracht om de Cubs van zich af te houden. Een homerun voor Aramis Ramirez (zijn zevende in de laatste tien duels) en de zeventiende save van Carlos Marmol deden de rest.

Foto: chicagotribune.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Sportjournalistieke sporen verdiend bij de Zwolse Courant (twee jaar), het Noordhollands Dagblad (zes maanden), Voetbal International (twaalf jaar) en VI.nl (vier jaar). Nu klaar voor het grote werk: SportAmerika. Chicago b(i)ased. Go Bears. Go Hawks. Go Bulls.