NBA

Chandler lonkt naar Italiaanse competitie

By  | 

Er waren al wat kleinere namen die over de grote plas gingen spelen en dan had je nog Deron Williams die aan Besiktas zijn woord gaf. Nu zou ook Wilson Chandler andere oorden opzoeken.

Wat deze deal zo bijzonder zou maken is dat Chandler bij de Italiaanse club (Olimpia Milano) zou moeten blijven tot na de eerste ronde van de Euroleague. De forward zou in zo’n twee en halve maand tijd ongeveer 500 000 dollar verdienen.

Als de NBA nu een overeenkomst heeft voor december dan kan Chandler dus niet zomaar terugkeren als free agent en proberen een nieuwe deal te maken met NBA-teams. Hij heeft dan wel een goede deal voor een team in een goede reeks, maar daarvoor neemt hij wel een risico.

Als de NBA van start gaat en begint te kijken naar de mogelijke free agents zou Chandler’s waarde wel eens kunnen kelderen. Vooral als de overeenkomst er is voor december, want dan zou Chandler de voorbereidingen gemist hebben en ook al de verschillende afspraken en systemen moeten bijleren.

Waarom kiest Chandler dan voor een deal zonder een NBA-opt out optie? Zo’n overeenkomst waardoor hij iets langer vast zit is veel aantrekkelijker voor een Europese team. Dan zijn zij geneigd meer geld te geven aan de speler.

In tegenstelling tot wat veel Amerikanen denken willen de Europese teams ook echt winnen. Milano wil heel graag de Euroleague winnen en ziet in Chandler de ideale schakel om verder te geraken. Als de NBA geen overeenkomst heeft voor december zal de jonge forward wellicht gewoon zijn contract verlengen bij Milano.

Foto: zimbio.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Woonde 7 jaar in Pine Bluff, Arkansas als kind. Studeerde nadien nog Journalistiek aan Lindenwood University in St. Charles, Missouri via een basketbalbeurs. Werkte mijn bachelor Journalistiek af in Brussel aan het Erasmushogeschool. Speel nog steeds basketbal, ben een basketbal coach en ben gepassioneerd door Amerikaanse sporten, bij voorkeur NBA en NCAA.