NBA

Celtics spreken overlevingskracht aan tegen Heat

By  | 

De Boston Celtics staan voor een heidens karwei. Doc Rivers en zijn mannen mogen niet meer verliezen. Miami Heat leiden immers met 3-1 en gaat het thuisduel met veel vertrouwen tegemoet. Slechts weinig teams wisten terug te komen van deze achterstand. Maar ja, we hebben het hier wel over Celtics; groot geworden in het spelen van big games.

,,In onze gedachten is er nog genoeg basketbal over om voor te spelen”, aldus de Celtics-coach. ,,Het gaat extreem moeilijk worden, maar ik ben ervan overtuigd dat we 3 wedstrijden kunnen winnen.”

Deze teksten komen geloofwaardiger over dan bijvoorbeeld de stoere taal van Kobe Bryant over de kansen van de Lakers in hun halve finale tegen Dallas. Het verschil tussen deze twee oostelijke ploegen is minder groot. Ze zijn aan elkaar gewaagd. Miami-Boston is een conference finalswaardig duel.

Maar de tijd tikt door. Voor Boston is het nu wel 5 voor 12. Zij mag niet meer wisselvallig spelen. Een slechte wedstrijd, zoals de eerste 2 duels in South Beach, kan de vice-kampioen van 2010 zich echt niet meer verantwoorden.

En dan kampen de Bostonians ook nog eens met fysieke ongemakken. Eigenlijk is het een wonder spelverdeler Rajon Rondo nog in actie kan komen, na zijn elleboogblessure in game 3. Zijn back up, Delonte West, is ook al verre van fris. Shaq is sowieso out voor game 5. ‘Pijntjes verbijten, hoort bij de playoffs’ is het motto.

Dan moeten ze zich richten op een beter defensief antwoord op de acties van the Big Three dan in game 4. Toen waren James, Dwayne Wade en Chris Bosh niet te houden met 83 punten. Aanvallend is het tijd voor Paul Pierce en/of Ray Allen om de ploeg bij de hand te nemen.

Miami weet dat het met deze voorsprong niet achterover kan gaan leunen. Verslappen is dodelijk. ,,Dit is niet een ploeg waarbij je je dekking laag kunt houden”, zegt Wade.

De messen zijn aan beide kanten geslepen. Miami is hard op weg naar het ultieme doel: de titel. Met die ambitie zijn James en Bosh ook naar Heat gekomen. Terwijl Boston de nare smaak van 2010 wil wegspoelen, toen Los Angeles hen in game 7 van de finals versloeg.

In het Celtics-kamp geloven ze nog altijd in een goede afloop. Met zoveel ervaring worden ze niet snel nerveus. Knokken en overleven kunnen ze als de beste.

Zeker op tijden dat het er echt op aan komt, zo weet KG. ,,Als we met onze rug tegen de muur staan, dan zijn we onverzettelijker dan ooit”, aldus Kevin Garnett. ,,We zullen laten zien waar we van gemaakt zijn.” Dat belooft een ongekend spektakelstuk te worden.

Foto: dailycaller.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Van huis uit groot geworden met voetbal. Amerikaanse sportpassie is in loop der jaren in systeem geslopen. Mag op Sport Amerika als liefhebber verhalen over NBA en MLB en in wekelijkse ING over van alles en nog wat. Te volgen op @IngmarMeijer