MLB

Cardinals forceren beslissingswedstrijd tegen Phillies

By  | 

De grote favorieten Philadelphia Phillies moeten vrijdag opnieuw aan de bak tegen de St. Louis Cardinals. Derde honkman David Freese zorgde er met een two-run homerun en een two-run double voor dat de Cards de vierde wedstrijd wonnen.

De Phillies kwamen goed uit de startblokken tegen werper Edwin Jackson. Chase Utley sloeg Jimmy Rollins binnen met een triple en mocht vervolgens ook over de thuisplaat wandelen na een RBI-single van Hunter Pence. Gelukkig voor de Cardinals en voor Jackson zorgde Lance Berkman er voor dat de Phillies in het zicht bleven door een Skip Schumaker met een double binnen te slaan.

Daarna was het tijd voor de David Freese show. In de vierde inning kamen Berkman en Matt Holliday na een walk en een hit by pitch op de honken. Freese zorgde er met een geplaatste linedrive voor dat de honklopers konden scoren. In de zesde inning sloeg Freese Holliday en zichzelf binnen met een homerun.

In de achtste inning deed reliever Fernando Salas er nog alles aan om de overwinning weg te geven, maar veel verder dan een punt na een wild pitch kwamen de Phillies niet.

Vrijdag nemen de twee het weer tegen elkaar op in Citizens Bank Park in Philadelphia. Aces Chris Carpenter en Roy Halladay zullen het dan tegen elkaar opnemen.

Foto: nbcsports.msnbc.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Web- en social mediaredacteur FOX Sports. Adjunct hoofdredacteur SportAmerika en schrijft over de MLB en NFL. #luckylen. Kwam in 2004 opeens (te) hard in aanraking met Boston, na jarenlang al gecharmeerd te zijn van Nomar Garciaparra. Heeft een irrationele non-seksuele (ok toch wel) voorliefde voor Tom Brady. Op Twitter te volgen onder: @lenmb.

1 Comment

  1. Darch

    6 oktober 2011 at 14:04

    Die Roy Halladay zal vrijdag toch maar ’n slechte dag hebben…

    Typisch La Russa om het ’06 kunstje (83 wins) te herhalen.