NBA

Butler wil langer bij Mavs blijven

By  | 

De geblesseerde forward en NBA-kampioen Caron Butler is weer fit. Zijn doel nu: een lange-termijn contract tekenen bij de Dallas Mavericks nu hij free agent is.

Butler speelde het voorbije seizoen bij de Mavs maar viel in januari uit met een ernstige knieblessure. Hij probeerde terug te keren voor de NBA-Finals maar wist niet op tijd fit te raken.

Na de Finals was er heel wat onzekerheid voor de toekomst van de roster van de Mavs. Er stond ook een groot vraagteken achter Butler’s naam.

De forward liet al weten dat hij het liefst bij de Mavericks zou blijven. Butler’s vertegenwoordiger Ray Brothers ziet de forward ook in de Big D blijven. “Na het kampioenschap stuurde president Donnie Nelson mij dat hij Caron graag voor langere tijd bij het team wilde houden”, zei Brothers.

De vertegenwoordiger zei ook dat de lockout best een goed gegeven is voor Butler. Nu krijgt hij extra tijd om zijn knie te rehabiliteren.  “De lockout is goed voor Caron”, zei Brothers. “Het geeft hem meer tijd. Hij is nu al voorbij de periode om helemaal gezond te zijn, maar zo zal hij sterker terugkomen. Toen ik met de dokters sprak zeiden ze dat zijn knie misschien beter zal zijn dan  tevoren.”

Butler was de tweede of derde aanvallende optie voor de Champs en zou een betaalbare speler zijn aangezien de blessure zijn waarde heeft doen dalen.

Foto: www.nbatoday.net

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Woonde 7 jaar in Pine Bluff, Arkansas als kind. Studeerde nadien nog Journalistiek aan Lindenwood University in St. Charles, Missouri via een basketbalbeurs. Werkte mijn bachelor Journalistiek af in Brussel aan het Erasmushogeschool. Speel nog steeds basketbal, ben een basketbal coach en ben gepassioneerd door Amerikaanse sporten, bij voorkeur NBA en NCAA.