NBA

Brown wil Celtics helpen

By  | 

De legendarische coach Larry Brown heeft laten weten dat hij graag de coaching staff van de Boston Celtics bij wil staan.

Brown, inmiddels zeventig jaar oud, was vorig jaar nog aan de slag bij de Charlotte Bobcats. Hij werd in december 2010 ontslagen door Michael Jordan, nadat de Bobcats slecht gestart waren (9-19). Officieel werd gezegd dat Larry Brown zelf was opgestapt, maar later bleek dat de Hall of Fame-coach was bedankt voor bewezen diensten.

Sinds zijn ontslag kon Brown moeilijk een nieuwe job vinden. Hij kreeg weinig aandacht van NBA-teams en bood zich uiteindelijk zelfs aan bij een aantal college teams (waar hij mee begon als jonge coach). Ondertussen genoot Brown toch van wat interesse van de Detroit Pistons, maar zij hebben ondertussen gekozen voor Lawrence Frank.

Voor Larry Brown zat er in zijn ogen niets anders op om zichzelf aan te bieden bij de technische staf van de Boston Celtics. Hij zou volgens verschillende bronnen zelfs met minder geld genoegen willen nemen om toch maar vooral aan de zijlijn te mogen zitten.

De zeventigjarige coach staat bekend om zijn moeilijke karakter en is evenmin goed in de omgang met jongere spelers. Wat rest is de vraag of de head coach van de Celtics, Doc Rivers, het niettemin ziet zitten om in zee te gaan met een oude rot.

Foto: basketball.wikia.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Woonde 7 jaar in Pine Bluff, Arkansas als kind. Studeerde nadien nog Journalistiek aan Lindenwood University in St. Charles, Missouri via een basketbalbeurs. Werkte mijn bachelor Journalistiek af in Brussel aan het Erasmushogeschool. Speel nog steeds basketbal, ben een basketbal coach en ben gepassioneerd door Amerikaanse sporten, bij voorkeur NBA en NCAA.