NBA

Bosh kraakt onder de emoties

By  | 

Toen de Miami Heat het terrein betreede 15 minuten voor wedstrijd 3 was TD Garden donker en waren alle zitjes vol. Op het videobord bovenaan zag je de Boston Celtics springen net buiten hun kleedkamer terwijl de soundtrack van Rocky door de boksen knalde. Het was intimiderend en dat was nog voor er een druppel zweet viel.

De intensiteit van die atmosfeer raakte Chris Bosh, iets wat hij toegaf na de wedstrijd. Hij zei dat zenuwen een rol speelden in zijn waarschijnlijk slechtste wedstrijd van het seizoen, waar hij maar 6 punten en 5 rebounds had in 30 minuten.

Miami verloor zwaar die avond, 97-81.

,,Als je al rekening houdt met al die elementen ben je niet goed bezig. Zij waren enorm opgefokt,” zei Bosh. ,,Mijn emoties werden me meester vroeg in de wedstrijd en het zette de toon voor de rest van mijn wedstrijd.”

Hij werd overklast door Boston’s Kevin Garnett, die 28 punten en 18 rebounds had. Bosh was absoluut niet efficiënt aan de offensieve kant van de bal. ,,Ik had geen vertrouwen in mijn spel,” zei Bosh. ,,Het hardste om te doen in een vijandige arena is niet vertrouwen in de anderen maar vertrouwen in jezelf. Vertrouwen hebben in dingen die je al je hele leven doet.”

Bosh wil relaxen voor voor wedstrijd 4, zodat hij terug in zijn gewone doen is. ,,Er zijn zoveel dingen die ik beter kon doen om beter te presteren en mezelf in ritme te krijgen, maar je leert meer uit fouten. De vorige wedstrijd was een heuse leerschool.”

Foto: media.naplesnews.com

 

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Admin van Sport Amerika.