NHL

Bobby Ryan’s Goal of the Year

By  | 

IJshockey-fans, opgelet. Want even de aandacht laten verslappen, en je mist meteen de goal van het jaar. Die werd vrijdagavond namelijk gescoord door Bobby Ryan van de Anaheim Ducks, in het duel met de Nashville Predators.

Een goal die, aan het begin van de derde periode bij een 1-1 stand, alles in zich had. Inzicht, overzicht, en bovenal een fantastische techniek.

Ryan’s treffer was voor de Ducks overigens maar een schrale troost, want het duel met de Predators ging in OT met 4-3 verloren (winnende treffer van Jerred Smithson). Voor Anaheim was dat zuur, omdat Shea Weber Nashville met nog slechts 36 seconden op de klok  in de reguliere speeltijd langszij had gebracht…

De Predators, die overigens nog nooit een playoff series wisten te winnen, leiden de series nu met 3-2. Maar goed, op naar Bobby Ryan’s Goal of the Year:

 

Foto: the5hole.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Sportjournalistieke sporen verdiend bij de Zwolse Courant (twee jaar), het Noordhollands Dagblad (zes maanden), Voetbal International (twaalf jaar) en VI.nl (vier jaar). Nu klaar voor het grote werk: SportAmerika. Chicago b(i)ased. Go Bears. Go Hawks. Go Bulls.