NBA

Biyombo zal spelen voor Bobcats

By  | 

De vertegenwoordiger van de Charlotte Bobcats rookie Bismack Biyombo staat erop dat de zevende draft keuze zal spelen in de NBA, ondanks buyout problemen met zijn Spaanse ploeg. “Op het moment dat de lockout voorbij is en het seizoen van start is gegaan, zal de speler voor de Bobcats uitkomen”, zei Igor Crespo tegen de Associated Press. “Al de rest is niet relevant.”

Een vertegenwoordiger van Fuenlabrada (Biyombo is ‘eigendom’ van dit team) zei dat de ploeg geen probleem had om de 18-jarige Biyombo te laten gaan, maar dat ze wel 1.4 miljoen dollar verwachten. Biyombo staat namelijk nog twee jaar onder contract en dat moet dus opgekocht worden door de Bobcats.

Beide partijen hebben al samen gezeten om de zaken te bespreken, maar de resultaten van dat gesprek werden niet vrijgegeven. “Ik kan niemand details geven”, zei Crespo. “Het enige wat je moet weten is dat de speler voor de Bobcats zal spelen als het seizoen begint, zij het nu in oktober, november, december of februari.”

De Bobcats hadden veel bergen verzet om de Congolese verdedigende forward binnen te halen. Ze hadden hun topscorer Stephen Jackson naar Milwaukee gestuurd, waardoor de Cats de zevende Draft Pick kregen (Biyombo).

De nieuwe GM van de Bobcats Rich Cho gaf toe dat de buyout rond Biyombo even voor twijfel had gezorgd, maar Cho ging ervan uit dat die problemen opgelost gingen worden.

 

Foto: Yahoo Sports

 

 

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Woonde 7 jaar in Pine Bluff, Arkansas als kind. Studeerde nadien nog Journalistiek aan Lindenwood University in St. Charles, Missouri via een basketbalbeurs. Werkte mijn bachelor Journalistiek af in Brussel aan het Erasmushogeschool. Speel nog steeds basketbal, ben een basketbal coach en ben gepassioneerd door Amerikaanse sporten, bij voorkeur NBA en NCAA.