NFL

Bengal Benson weer eens gearresteerd

By  | 

Menig ezel stoot zich in de regel geen twee maal aan dezelfde steen, maar Cedric Benson draait er zijn hand niet voor om om tot vier maal toe tegen de lamp te lopen. De running back van de Cincinnati Bengals, die een free agent zal zijn zodra de nieuwe NFL-CAO deze week een feit is, werd gearresteerd in Central Texas, waar hij een familielid zou hebben mishandeld en lichamelijk letsel zou hebben toegebracht.

De 28-jarige Benson is een absolute ster in zijn geboortestaat Texas, waar hij aan de University of Texas in Austin de vedette was. De Chicago Bears draften hem in 2005 als 4th overall pick, maar op Soldier Field kon hij zelden potten breken. Vanwege zijn rookie-contract kreeg hij meer speeltijd dan fan-favoriet Thomas Jones, maar Benson betaalde het vertrouwen slechts sporadisch terug.

In de zomer van 2008 werd Benson voor het eerst gearresteerd op de Colorado rivier in Texas, nadat hij had gedronken terwijl hij zijn boot bestuurde (zie foto) tijdens een feestje. Benson faalde de blaastest, en moest vervolgens met pepper spray in bedwang worden gehouden toen de politie hem wilde vastnemen. Benson werd door een jury overigens vrijgesproken van dit incident, maar toen hij niet veel later  in Austin werd betrapt op rijden onder invloed, was voor de Chicago Bears de maat vol.

De Bengals, altijd goed voor het binnenhalen van een recidivist, hapten razendsnel toe, en Benson betaalde het vertrouwen van Cincinnati met 747 rushing– en 185 receiving yards in twaalf wedstrijden onmiddellijk terug. Een seizoen later deed hij er nog een schepje bovenop: hij rende 1251 yards (zes keer meer dan 100 per wedstrijd) tijdens dertien duels.

In de zomer van 2010 kwam de running back echter opnieuw in aanraking met de politie. Hoewel hij tot op de dag van vandaag blijft ontkennen, werd hij ervan beschuldigd een barkeeper in het gezicht te hebben geslagen. De NFL legde hem geen sanctie op.

Over het incident van afgelopen zondagmorgen wilde de Travis County sheriff’s office (nog) geen bijzonderheden verschaffen.

Foto: darchtimes.com archives

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Sportjournalistieke sporen verdiend bij de Zwolse Courant (twee jaar), het Noordhollands Dagblad (zes maanden), Voetbal International (twaalf jaar) en VI.nl (vier jaar). Nu klaar voor het grote werk: SportAmerika. Chicago b(i)ased. Go Bears. Go Hawks. Go Bulls.