NFL

Bears eenvoudig door naar NFC Championship game

By  | 

Eén van de oudste rivaliteiten in de NFL heeft er een wedstrijd bijgekregen. Dankzij de 35-24 overwinning op de Seattle Seahawks spelen de Chicago Bears volgende week in de NFC Championship game tegen de Green Bay Packers. Die versloegen zaterdagavond al verrassend de Atlanta Falcons.

Zondag was er geen moment sprake van een spannende wedstrijd tussen de Seahawks en de Bears. Mede dankzij een uitmuntende Jay Cutler liep de thuisploeg al in de eerste helft uit naar een eenvoudige 21-0 voorsprong. Uiteindelijk kwamen de bezoekers uit Seattle, die vorige week verrassend de New Orleans Saints, laatste Superbowl winnaar, hadden verslagen, wel wat terug in de wedstrijd, maar spannend werd het niet meer.

De 27-jarige Cutler was de man in vorm voor de Bears. Met maar liefst twee touchdown passes en twee zelf binnen gelopen touchdowns drukte hij een grote stempel op de wedstrijd. ,,Het was een heerlijke wedstrijd,” erkende Cutler na afloop. ,,Vooral de twee touchdowns die ik zelf scoorde waren leuk. De eerste keer twijfelde ik nog wel een beetje, maar bij de tweede voel ik me al een stuk zekerder van mijn zaak.” Met de score van twee TD passes en twee zelf binnengelopen TD’s is Cutler pas de tweede quaterback in de geschiedenis van de NFL die voor mekaar wist te krijgen gedurende een play-off wedstrijd. Otto Graham deed hetzelfde in het seizoen 1955.

Komend weekend krijgen de Bears de kans zich te kwalificeren voor de Superbowl ten koste van de Green Bay Packers. Beide ploegen troffen elkaar al dit jaar. Gedurende laatste wedstrijd van het reguliere seizoen versloegen de Packers de Bears met 10-3 en hierdoor kwalificeerde de ploeg uit Green Bay zich voor de play-offs. ,,Het wordt sowieso een beladen duel voor ons,” gaf Bears-linebacker Brian Urlacher toe na de wedstrijd. ,,Er is veel historie tussen beide ploegen. Daarnaast mogen wij zij ons niet en zijn wij ook geen fans van de Packers. Het zal een beladen duel worden.”

Foto: chicago.cbslocal.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Admin van Sport Amerika.

1 Comment

  1. Darch

    17 januari 2011 at 11:04

    DE oudste rivaliteit in de NFL… Zondag wordt de 182e edite. Edoch: slechts de eerste keer in de playoffs sinds 1941.