NBA

Allen: ‘Lockout handhaven voor goede deal’

By  | 

De beste driepuntschutter allertijden, Ray Allen, is bereid het NBA-seizoen the laten schieten als dat nodig is om een goede deal te bekomen.De guard van de Boston Celtics zal niet in Europa gaan spelen, maar probeert wel fit te blijven tijdens de lockout.

Allen was donderdagavond gastspreker op zijn voormalige universiteit: University of Connecticut. De Celtics-guard gaf toe dat hij op zijn leeftijd liever niet aan de zijlijn staat, maar gelooft dat de probleemzones belangrijk zijn om te overkomen voor de toekomst van de spelers.

“Niemand wil een jaar missen”, zei Allen. “Maar ik ben bereid om te doen wat nodig is voor de spelersvakbond om een goede deal te bekomen”.

Allen zou zijn zestiende seizoen starten en staat met zijn 22,286 punten 24ste op de lijst van scorers allertijden.

Vorig seizoen nog kwam hij voor Reggie Miller in meeste driepunters gescoord in de NBA met 2,612. Zelfs na 15 seizoenen denkt Allen niet aan stoppen.

Hij traint momenteel met de basketbal ploeg van Uconn, waar hij lang geleden zelf schitterde.

“Ik kom in september gewoonlijk altijd naar hier”, zei hij. “Maar uiteraard, aangezien ik niet in mijn gym mag trainen is dit mijn voorkeur zaal. Als ik rond die jonge gasten ben word ik fysisch en mentaal gepusht”, voegt Allen eraan toe. “Ik kijk er dus naar uit om hier zoveel mogelijk te zijn.”

 

Foto: wikipedia

 

 

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Woonde 7 jaar in Pine Bluff, Arkansas als kind. Studeerde nadien nog Journalistiek aan Lindenwood University in St. Charles, Missouri via een basketbalbeurs. Werkte mijn bachelor Journalistiek af in Brussel aan het Erasmushogeschool. Speel nog steeds basketbal, ben een basketbal coach en ben gepassioneerd door Amerikaanse sporten, bij voorkeur NBA en NCAA.