NHL

„Crosby’s carrière is niet in gevaar”

By  | 

Nadat het even rustig is geweest rondom Sidney Crosby, waarschijnlijk omdat hij een paar weken op vakantie was in Europa, begint de voortslepende blessure van Sid the Kid weer onder de aandacht te komen in de pers.

Voormalig NHL-coach Mario Tremblay gooide daarbij nog wat extra olie op het vuur door vrijdag op een sportzender in Montreal te stellen dat Crosby’s carrière in gevaar zou zijn vanwege zijn hersenschuddingklachten.

Crosby’s agent Pat Brisson gaf zaterdagavond een verklaring af waarin in duidelijke taal stond vermeld dat Tremblays uitlating complete onzin was:

„Ik vind het bijzonder verontrustend en tevens teleurstellend dat iemand van de media, die ook nog eens een voormalig speler is, dergelijke ongefundeerde opmerkingen maakt over de medische status van een speler. Zolang het een rapport betreft dat niet afkomstig is van de medische staf of van een officiële vertegenwoordiger van de speler, heeft het geen enkele toegevoegde waarde,” aldus Brisson.

Volgens de laatste officiële berichten voelt Crosby zich prima en verwacht men dat hij er gewoon bij is als de Pittsburgh Penguins beginnen met hun trainingskamp in september. Dit hangt echter nog wel af van hoe Crosby reageert op de trainingen in de zomer zodra deze zwaarder worden gemaakt.

Foto: slate.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Als afgestudeerd Amerikanist gek van de Verenigde Staten en dus ook van Amerikaanse sporten. Wilde tijdens een grote reis door de VS in 2005 graag een NHL-wedstrijd zien, maar de lockout verhinderde dat. Werd vervolgens gegrepen door het MLB-virus en bericht nu op SportAmerika over beide sporten.